Marinadista kastikkeeksi
Jo aikojen alusta, tai ainakin siitä asti, kun kanaa alkoi saada valmiiksi marinoituna, on ihmiskuntaa mietityttänyt ylimääräisen marinadin käyttötarkoitus.
Samaan aikaan pähkäillään mitä sen illallisella tarjoiltavan kananpojan kastikkeeksi tekisi. Nyt tarjoillaan ratkaisu molempiin ongelmiin. Ylimääräisestä marinadista saa nimittäin helposti makoisan kastikkeen kananpojan kanssa tarjoiltavaksi.
Toimi siis seuraavalla kerralla marinoitua kananpoikaa valmistaessasi näin:
Kaada ylimääräinen marinadi kattilaan ja lisää mukaan pari desiä kermaa. Kiehauta seos ja ”poraa” sauvasekoittajalla joukkoon ruokalusikallinen voita. Ta-daa, kastike on valmis.
Mikäli haluat kastikkeesta hieman juhlavamman, voit kerman kaveriksi lorauttaa kastikkeeseen valkoviiniä. Vielä nokare voita mukaan, poraus ja valveutuneinkin konossööri on kastikkeentekotaidoistasi ihmeissään.
Voit muunnella reseptiä makusi mukaan
Korvaa kerma esimerkiksi kookoskermalla tai maustamattomalla jogurtilla sekä tuoreella korianterilla ja purista mukaan hieman limen mehua. Mikäli laitat joukkoon jogurttia kiehauta pelkkä marinadi ja ota kattila pois liedeltä. Lisää vasta sitten jogurtti. Muutoin voi käydä niin, että kastike ”leikkaa”, eli kerman rasva erottuu ikävästi ja kastikkeesta tulee rakeinen.
Älä siis heitä arvokasta marinadia hukkaan, vaan taio siitä pienellä vaivalla mahtava kastike kanalle.