Suolan määrän kannalta parempi valinta, mutta sama herkullinen maku
Uuteen aromiyhdistelmään perustuva makusuola tarjoaa suolan tutun maun, mutta sitä käyttämällä tuotteessa on vähemmän natriumia. Makusuola otetaan käyttöön Kariniemen® marinoiduissa fileetuotteissa ja näin ollen Sydänmerkki-tuotteiden määrämme nousee merkittävästi. Sydänmerkillä varustetut tuotteet ovat omassa tuoteryhmässään rasvan ja suolan määrän kannalta parempia vaihtoehtoja.
Terveelliseen ruokavalioon sopivat tuotteet ovat keskeinen osa vastuullisuustyötä. Olemme monen suomalaisen ruokapöydässä ja arkiruokailussa, jolloin tuotteidemme ravitsemuksellisilla ominaisuuksilla on merkitystä. Tavoitteemme on tehdä ruokaa, jota voi nauttia hyvällä omalla tunnolla. Kun me pystymme vähentämään suolan määrää omissa tuotteissamme, niin sillä alkaa jo olla vaikutuksia kansanterveyteen. Tavoitteemme on tehdä ruokaa, jota voi nauttia hyvällä omalla tunnolla.
Testatusti maistuva uutuus
Vähempisuolaisen ruuan pelätään olevan mautonta. Mineraalisuoloja käytettäessä tuotteen maku harvoin pysyy samana. Mineraalisuoloilla on usein kitkerä, metallinen sivumaku.
Makusuolan maun salaisuus on aromikombinaatio, jonka avulla jälkimakua ei synny ja tuotteen maku pysyy tuttuna, vaikka suolaa on vähemmän.
Olemme tehneet pitkäjänteisesti töitä maun säilyttämiseksi ennallaan, ja olemme tutkitusti onnistuneet tavoitteessamme. Makusuolan testaamisesta ovat vastanneet aistinvaraisen arvioinnin ammattilaiset. Sokkotesteissä raati ei löytänyt eroa makusuolalla ja tavallisella suolalla maustettujen tuotteiden välillä. Lisäksi sokkotestejä on tehty asiakkaiden ja kuluttajien parissa sekä oman tuotekehityksen ammattilaisilla, eikä missään ole huomattu eroa makusuola-tuotteen ja tavanomaisen tuotteen välillä.
Omasta mielestämme napakymppi - varsinkin, kun se vielä tehdään niin, ettei maun kanssa tarvitse tehdä kompromisseja!