
Sanomme seis liialliselle suolalle

Suola on erottamaton osa suomalaista ruokakulttuuria – mutta tiesitkö, että yhdeksän kymmenestä saa sitä liikaa? Keskimäärin päivittäinen saanti on 7–10 grammaa, vaikka suositus on enintään viisi grammaa. Olemme vielä kaukana tästä tavoitteesta, mutta jo pienillä muutoksilla voidaan saavuttaa terveyshyötyjä.
Suolan liikakäyttö ei ole pelkkä makutottumus, vaan myös kansanterveydellinen haaste. Runsas suolan saanti voi nostaa verenpainetta sekä lisätä sydän- ja verisuonitautien ja aivohalvausten riskiä. Noin kahdella miljoonalla aikuisella on kohonnut verenpaine, ja yksi merkittävä syy tähän on liiallinen suolankäyttö.
Terveellisempää ja maistuvaa ruokaa – tänään ja huomenna
Tutkimuksemme mukaan reilu kolmannes suomalaisista haluaisi vähentää omaa suolansaantia. Siksi olemme ottaneet tehtäväksemme kehittää herkullisia vaihtoehtoja, joissa suolapitoisuus on tavanomaista alhaisempi. Kun ruoka maistuu hyvältä, johtaa se kohti terveellisempää tulevaisuutta.
”Me Kariniemellä uskomme, että hyvä syntyy hyvästä – pienetkin muutokset voivat johtaa suuriin tuloksiin. Uusin innovaatiomme, makusuola, on merkittävä askel kohti parempaa kansanterveyttä.”
Tunnista suola – lue pakkausmerkinnät
Päivittäinen suolamäärä saisi olla vain noin teelusikallisen verran, mutta omaa suolansaantia voi olla haastavaa arvioida. Iso osa suolasta on näkymätöntä suolaa, joka on esim. valmisruuissa, leivissä sekä puolivalmisteissa. Helpoin tapa arvioida tuotteen suolapitoisuutta onkin tarkistaa huolellisesti pakkausmerkinnät. Kätevä apu on pakkausten Sydänmerkki, joka auttaa tunnistamaan suolapitoisuudeltaan paremmat vaihtoehdot.
Kariniemen parempiin valintoihin
Kariniemen tarjoaa vaihtoehtoja jokaiseen ruokapöytään. Tutustu Sydänmerkillä varustettuihin kananpoika- ja kalkkunatuotteisiimme ja anna aterioillesi uusi ulottuvuus. Löydä uusi suosikkisi jo tänään!
