Kananiksi: Näin kana pysyy mehevänä grillissä
Opi uusia kanakokkaustaitoja Kariniemen niksivideoista! Kaiken maailman kananiksit tarjoavat sinulle herkullisia oivalluksia nyt myös kesäkokkaukseen. Tämä #kananiksi vinkkaa hyvän tavan pitää kana mehevänä grillatessa.
Keväällä kerroimme, miten kanasta saa mehevää padassa hauduttamalla. Mutta entäs kesäaikaan, kun olisi mukava viettää aikaa ennemmin ulkona grillin ääressä? Siihen paras #kananiksi on foliovuoka ja intialainen mausteseos.
Intialainen kanavuoka
4 annosta
60 minuuttia
1 pkt Kariniemen Kananpojan Paistileike 600 g
4 dl kookosmaitoa tai -kermaa
2 rkl currytahnaa
500 g wok-vihanneksia (pakaste)
n. 2 l vetoinen kannellinen foliovuoka
Kuivaa paistileikkeet talouspaperilla ja grillaa ne nopeasti kuumassa grillissä. Sekoita kookosmaito ja currytahna foliovuoassa ja kuumenna seos kiehuvaksi grillin päällä. Siirrä grillatut paistileikkeet foliovuokaan ja peitä kannella. Anna paistileikkeiden hautua grillissä miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia.
Poista vuoan kansi ja siirrä paistileikkeet vuoan toiseen reunaan. Lisää vuokaan jäiset wok-vihannekset ja pyörittele niitä hetki kastikkeessa. Jatka kuumentamista välillä sekoittaen noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kuumia. Tarjoile seuraksi esimerkiksi keitettyä jasmiiniriisiä.