Kananiksi: Näin savustat kanaa grillissä
Opi uusia kanakokkaustaitoja Kariniemen niksivideoista! Kaiken maailman kananiksit tarjoavat sinulle yksinkertaisia ja yllättäviä vinkkejä, joilla jokaisesta tulee mestarikokki. Tämä #kananiksi paljastaa, miten savustetaan ilman savustinta.
Tekisikö mielesi savustettua kanaa? Homman voi hoitaa helposti grilliin laitettavilla savustuspaloilla. Katso #kananiksi ja lue resepti, niin osaat käyttää savustuspaloja oikein.
Savustetut kanansiivet
3-4 annosta
60 minuuttia
1 pkt Kariniemen Kananpojan Liekkisiivet 700 g
savustuspaloja
Kastike:
1 dl Kylmää voita
1 dl Texas Pete kastiketta tai muuta vahvaa ja hapanta chilikastiketta
Poista siivet pakkauksesta ja taputtele ne kuiviksi talouspaperilla. Asettele savustuspalat folionyytissä kaasugrillin ritilän reunalle ja sytytä grillin polttimet.
Grillaa siipiin kaunis pinta ritilän toisella reunalla, välillä käännellen. Sammuta polttimet siipien alta. Laita grillin kansi kiinni. Säädä päällä oleva poltin niin, että grilli pysyy n. 125-135-asteisena. Anna siipien savustua ja kypsyä n. 45 minuuttia suljetun kannen alla, kunnes ne ovat täysin kypsiä. Kastiketta vartenkuumenna siipikastike ja vatkaa kylmä voi joukkoon. Pyöräytä kypsät siivet kulhossa kastikkeen kanssa ja tarjoile heti.