Kananiksi: Näin teet nyhtökanaa
Opi uusia kanakokkaustaitoja Kariniemen niksivideoista! Kaiken maailman kananikseistä saat näppäriä vinkkejä niin arkiseen kuin juhlavampaankin ruoanlaittoon. Tämä #kananiksi neuvoo, miten huippusuosittua nyhtökanaa tehdään.
Nyhtökana eli Pulled Chicken on aikamoinen kanahitti. Eikä suotta, sillä se todella vie kielen mennessään! Nyhtökanan tekeminen voi vaikuttaa vaivalloiselta, mutta tämä niksi näyttää miten helposti se tosi asiassa onnistuu. Jos käytät kanan repimiseen haarukoita, pysyvät kädetkin puhtaana.
Kariniemen Pulled Chicken
3-4 annosta
150 minuuttia
Kariniemen kananpojan Paistileike maustamaton n. 600 g
Maustekastike:
½ dl tummaa siirappia
½ dl fariinisokeria
½ dl riisiviinietikkaa
½ dl soijakastiketta
2 tl sambal oelek –chilikastiketta
3 valkosipulinkynttä murskattuna
reilu pala inkivääriä raastettuna
1 tl savustettua paprikajauhetta
mustapippuria myllystä
2 rkl ketsuppia
2 rkl sinappia
suolaa
Sekoita yhteen maustekastikkeen ainekset ketsuppia ja sinappia lukuun ottamatta. Laita paistileikkeet uuninkestävään vuokaan ja kaada päälle puolet maustekastikkeesta. Peitä foliolla ja kypsennä n. 2 tuntia 150 asteisessa uunissa.
Poista folio ja anna hieman jäähtyä. Siivilöi liemi kattilaan ja keittele sitä kasaan, kunnes siitä on jäljellä noin puolet. Revi sillä aikaa paistileikkeet ohuiksi säikeiksi käsin tai kahdella haarukalla.
Lisää revitty liha, loput maustekastikkeesta sekä sinappi ja ketsuppi keitettyyn liemeen. Sekoita tasaiseksi, kuumenna, maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
Kariniemen Pulled Chickenin voit valmistaa paistileikkeiden sijaan Kariniemen Kananpojan Koipireisipaloista.