Näin grillaat kanaa
Kana on helppo ja nopea grilliherkku. Koipien, koipireisien ja paistileikkeiden kanssa maltti on kuitenkin valttia ja grillaukseen kannattaa käyttää hieman enemmän aikaa.
Rintafileet ja Minuuttipihvi® sopivat nopeaan arkigrillaukseen
Grillaa ohuet pihvit nopeasti kuumalla lämmöllä kypsiksi ja nauti heti. Rintafilee on kypsä, kun sen sisälämpötila on 75 astetta. Rintafileen maustamiseen sopivat erinomaisesti pintaan hierottavat mausteet. Näin pinta on maukas, mutta myös lihan maku tulee esiin.
Ohueksi nuijitut sisäfileepihvit ja mureat sisäfileet kypsyvät grillissä hetkessä
Grillissä suoralla lämmöllä kypsennykseen riittää 1-2 minuuttia per puoli. Sisäfileet maustuvat nopeasti ja niihin sopii niin miedot kuin tulisetkin mausteet. Eli ihan oman maun mukaan maustamaan! Mureiksi grillatut sisäfileepihvit ja sisäfileet maistuvat kesäisissä salaateissa, vartaissa tai kanahodareissa. Niitä kannattaa kokeilla myös dippailuun!
Rasvainen paistileike on mehevin
Fileetä rasvaisemman paistileikkeen grillaaminen on huoletonta. Hieman ylikypsänäkin se pysyy mehevänä. Paistileike kypsyy vartissa, mutta sitä voi hauduttaa pidempään folioon kääräistynä. Silloin lihasta tulee erityisen mureaa ja maukasta.
Koipi ja koipireisi kannattaa marinoida ennen grillausta
Grillaa koivet ja koipireidet ensin suoralla lämmöllä, jolloin lihoihin tulee kauniit pinnat. Jatka sitten kypsennystä epäsuoralla lämmöllä. Koipien kypsytysaika on noin 30 minuuttia ja koipireisien noin 50 minuuttia. Molempia voi toki esikypsentää uunissa tai mikrossa. Koipien ja koipireisien kannattaa antaa maustua pitkään ennen grillausta. Myös grillauksen aikana marinadia tai maustekastiketta voi sivellä lihojen pintaan. Kun kypsennysaika on pitkä, ei marinadiin kannata lisätä paljoa sokeria, sillä se tuppaa palamaan herkästi lihan pintaan pitkässä grillauksessa.
Herkulliset sormin syötävät siivet
Siivet grillataan keskilämmöllä. Ne kypsyvät noin 20-30 minuutissa. Grillatessa siipiä kannattaa käännellä usein ja sivellä niihin marinadia tai grillauskastiketta. Siivetkin voi esikypsentää uunissa, jolloin grillaamalla niihin viimeistellään rapeat pinnat. Voit heittää hiilille myös savustuspalikan, laittaa kannen kiinni ja antaa siipien savustua kypsiksi.
Yleisvinkit kanan grillaukseen. 1) Voit ottaa grillattavat tuotteet hyvissä ajoin huoneenlämpöön temperoitumaan, että tuote lämpenee hieman ennen grillausta ja kypsyy grillatessa nopeammin. 2) Grillin lämpötilan pitäisi olla kuuma, jotta saat kanaan kauniin värin ja maun. Myöskään liha ei tartu kiinni grilliin niin helposti. 3) Anna grillatun kanan vetäytyä hetki grillaamisen jälkeen. Näin lopputulos on mehevä ja nesteet pysyvät grillattavan tuotteen sisällä.