Koivulan tila
Koivulan kotitila on ollut tutkitusti saman suvun hallussa jo vuodesta 1633. Anne ja Olli Vähä-Hakula aloittivat tilalla kananpoikien kasvatuksen vuonna 1990.
Ensimmäiseen kanalaan mahtui kasvamaan noin 15 000 kananpoikaa ja kasvatustilaa laajennettiin 2009. Tilalla on suunnitteilla sukupolvenvaihdos. Kananpoikien kasvatuksesta alkaa huolehtia Vähä-Hakuloiden vanhin tytär Minna, joka edustaa Koivulan kotitilan 15. sukupolvea.
Koivulassa tehdään kevät- ja syystöitä yhteistyössä naapuritilan kanssa. Myös koneet ja kuivurit ovat yhteisiä. ”Näemme yhteistyön olevan maatalousyrittämisessä taloudellinen, fyysinen sekä henkinen voimavara.” Pelloilla kasvatetaan pääasiassa vehnää, joka käytetään kananpoikien ruoaksi. Kanalat lämpiävät lähiseutujen metsistä saadulla hakkeella.
Koivulan kotitilan väelle on tärkeää tuottaa vastuullisesti puhdasta ja laadukasta ruokaa. Kananpoikien olosuhteita tarkkaillaan kiertämällä kanaloissa säännöllisesti sekä valvomalla laitteiden toimintaa ympäri vuorokauden. Elokuussa 2014 Kariniemen Kanapartio kävi tutustumassa kananpoikien elämään Koivulan tilalla. Vierailusta koostetun kanapartiodokumentin voi katsoa täältä.