Appelsiini glaseerattu kokonainen kalkkuna
Kokonaisaika: 180 min
Kypsennysaika: 150 min
Työaika: 30 min
Valmistusohje
- Ota sula kalkkuna huoneen lämpöön pari tuntia ennen kypsennystä. Sekoita mausteseoksen ainekset keskenään huolellisesti.
- Hiero mausteseos kauttaaltaan linnun pintaan ja anna maustua kelmutettuna jääkaapissa yön yli.
- Halkaise appelsiinit kahtia (raasta ensin kuoret talteen glaseerauskastiketta varten). Täytä linnun vatsaontelo appelsiineilla sekä timjamilla ja rakuunalla.
- Tökkää paistimittari rinnan paksuimpaan kohtaa varoen, ettei mittari osu luuhun. Paista 150 asteisessa uunissa noin 2 tuntia tai kunnes mittari näyttää 70 astetta. Valele lintua aika ajoin siitä irtoavalla paistiliemellä.
- Mittaa glaseerauskastikkeen ainekset kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoitellen. Ota kalkkuna pois uunista ja sivele pintaan glaseeraus kastike.
- Nosta uunin lämpö 180 asteeseen. Laita lintu takaisin uuniin ja jatka paistamista noin 10 minuuttia, kunnes nahka saa kauniin värin.
- Anna kalkkunan vetäytyä puolisen tuntia ennen tarjoilua.