Appelsiiniglaseerattua kalkkunaa
Kokonaisaika: 120 min
Kypsennysaika: 90 min
Työaika: 30 min
Valmistusohje
- Kiehauta appelsiinimarmeladi, hunaja ja appelsiinimehu kattilassa. Mausta kalkkuna suolalla ja pippurilla.
- Ota pannulla kaunis väri fileen pintaan.
- Laita uuniin ja kypsennä matalalla lämmöllä +100-120 astetta, kunnes lihan sisälämpötila on 68 astetta. Penslaa kalkkunan fileetä glaseerauskastikkeella paiston aikana.
- Anna kypsän tuotteen levätä hetki ennen viipalointia.
- Viimeistele appelsiiniglaseerauksella. Tarjoile omena-piparjuurimaustetun perunasoseen kera.
Omena-piparjuurimaustettu perunasose
- Keitä perunoita suolalla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia.
- Lisää kuorittu ja lohkottu omena ja anna hautua kypsäksi. Kaada vesi pois ja soseuta. Lisää voi, piparjuuri ja ranskankerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.