Brittiläinen kanapiiras
Kokonaisaika: 45 min
Kypsennysaika: 35 min
Työaika: 10 min
Valmistusohje
- Kuumenna uuni 220 asteeseen. Leikkaa kananpojan rintafileet sentin suikaleiksi. Laita oliiviöljy ja pala voita laakeaan pannuun. Lisää broilerisuikaleet ja paista kolme minuuttia.
- Trimmaa kevätsipulit ja pese sienet. Viipaloi sipulit ja sienet. Lisää sienet ja sipulit pannulle yhdessä jauhojen kanssa ja sekoita.
- Lisää sinappi, ranskankerma, kanaliemi ja sekoita hyvin. Revi timjaminlehdet irti oksista ja heitä joukkoon. Raasta sekaan vähän muskottia. Mausta suolalla ja pippurilla. Jätä muhimaan hetkeksi.
- Jauhota työtaso ja levitä sille lehtitaikinalevy. Kauli 30 x 25 sentin kokoiseksi levyksi. Vedä taikinaan varovaiset ristiviillot.
- Ota täyte pois liedeltä ja kaada sopivan kokoiseen uuninkestävään astiaan. Peitä täyte taikinalevyllä.
- Taittele ylimääräiset reunat piirakan sivuille. Pistele pintaan haarukalla muutama reikä. Voitele kananmunalla ja paista uunin ylätasolla 30 minuuttia tai kunnes pinta on kullankeltainen.
- Tee odotellessa hernelisuke. Laita pannu takaisin liedelle kovalle lämmölle. Lisää voi ja kanaliemi ja mausta mintulla.
- Sekoita tasaiseksi vispilällä. Lisää herneet ja viipaloidut salaatinlehdet. Tiristä joukkoon sitruunamehu ja loraus vettä. Mausta suolalla ja pippurilla, sekoita ja laita kansi päälle. Tarjoa piiras keitettyjen porkkanoiden kera.