Chicken Pita Shawarma

Chicken Pita Shawarma

Kokonaisaika: 60 min
Kypsennysaika: 30 min
Työaika: 30 min
  • Liedelle

    Liedelle

Valmistusohje

Tsatsiki

  • Sekoita tsatsikin ainekset ja anna maustua hetki kylmässä.

Hummus

  • Sekoita hummuksen ainekset tehosekoittimen kulhossa ja ”aja” tasaiseksi massaksi. Tarkista maku ja tarjoile.
  • Asettele hummus tarjoiluastiaan ja muotoile keskelle kolo, johon voit kaataa hyvää oliiviöljyä ja koristella hummuksen paprikajauheella. Tarjoile hyvän pehmeän vastapaahdetun pitaleivän kera.

Pitaleipä

  • Sekoita vesi ja sokeri. Sekoita jauhot ja hiiva ja yhdistä vesi-sokeriseokseen. Vaivaa hyvin 8-10 minuuttia. Tässä täytyy tulla hiki! Lisää suola ja öljy ja vaivaa vielä muutama minuutti. Taikinan pitää olla kimmoisaa, elastista ja irtoavaa.
  • Muotoile taikinasta pieniä pallukoita ja anna niiden kohota pöydällä 20-30 minuuttia. Kun pallerot ovat kohonneet, kauli ne suoraan jauhon päällä ohuiksi kiekoiksi ja paista ”lättyset” kuumalla kuivalla paistinpannulla molemmin puolin, kunnes letun pinta on kauniin kullanruskea. Voitele valkosipulilla maustetulla voisulalla ja tarjoile.

Kana

  • Ruskista pilkotut sipulit, valkosipulinkynnet ja porkkanat kevyesti öljyssä kattilassa. Halkaise chili keskeltä kahtia ja poista siemenet. Leikkaa chili pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan. Lisää tomaattimurska ja -pyree sekä mausteet kattilaan. Pyöräytä, lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa.
  • Anna kastikkeen kiehua 15-20 minuuttia. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja ruskista kanasuikaleet nopeasti ja lisää kastikkeen joukkoon. Tarkista maku uudelleen. Maun tulisi olla runsas, rehevä, miedon lempeän tulinen ja herkullinen.
  • Kun näin on, tarjoile kastike pitaleivän, tsatsikin ja esimerkiksi hummuksen kera. Myös jalapenot, punasipuli ja salaatti sopivat kokonaisuuteen.

Kokeile reseptejä