Grillattu kanaburgeri
Kokonaisaika: 35 min
Kypsennysaika: 25 min
Työaika: 10 min
Valmistusohje
- Paahda currya ja raastettua valkosipulia rypsiöljyssä, kunnes curry alkaa tuoksumaan paahteiselle. Anna jäähtyä ja sekoita curry-valkosipuliseos majoneesin joukkoon. Anna maustua puolisen tuntia.
- Muotoile kananpojan jauhelihasta burgeripihvejä.
- Grillaa kananpojan burgeripihvit kuumassa grillissä noin 3-4 minuuttia per puoli ja anna vetäytyä hetki vaikkapa grillin ylätasolla. Mausta pihvit suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Laita pihvien päälle cheddarviipaleet ja anna vetäytyä hetki vaikkapa grillin ylätasolla.
- Viipaloi tomaatti ja punasipuli paksuiksi viipaleiksi. Sipaise punasipuliviipaleiden pintaan rypsiöljyä ja grillaa välillä kääntäen, kunnes viipaleet ovat pehmeitä ja kauniisti grillaantuneita. Yritä pitää sipuliviipaleet kasassa grillauksen ajan. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
- Ripottele tomaattiviipaleille suolaa ja sokeria molemmin puolin. Grillaa viipaleet nopeasti mahdollisimman kuumassa grillissä. Grillaa burgerisämpylät molemmin puolin kuumiksi grillin keskilämmöllä.
- Voitele sämpylän pohja sekä kansi curry-valkosipulimajoneesilla. Kokoa pohjan päälle sydänsalaatinlehtiä, grillatut kananpojan burgeripihvit (ja juustot), tomaattia ja grillattua punasipulia. Aseta kansi päälle ja haukkaa.