

Grillattu valkosipulimajoneesi ja kananpojan grillikombo
Valmistusohje
Gremolata
-
Hienonna lehtipersilja sekä valkosipulinkynnet hienoksi. Siirrä kulhoon.
-
Lisää mukaan hienoksi raastettu sitruunan kuori sekä mehu.
-
Sekoita mukaan oliiviöljy ja mausta suolalla maun mukaan.
Grillattu valkosipulimajoneesi
-
Grillaa kokonainen valkosipuli kuorineen keskilämmöllä noin 30 minuuttia välillä käännellen. Valkosipulin pinta saa ottaa ihan reilusti tummaa väriä, eikä siitä pidä huolestua.
-
Jäähdytä valkosipuli jääkaapissa.
-
Leikkaa jäähtynyt valkosipuli vaakatasossa halki ja purista kynnet majoneesin joukkoon.
-
Lisää mukaan sitruunamehu ja mausta suolalla. Surauta sauvasekoittimella sileäksi.
Kananpojan grillaus:
-
Aloita grillaaminen paistileikkeistä. Grillaa paistileikkeitä aluksi todella kuumalla grillillä noin5 minuuttia välillä käännellen. Siirrä paistileikkeet epäsuoralle lämmölle kypsymään vielä 10 minuutiksi. Kääntele välillä.
Kananpojan grillaus
-
Grillaa sisäfileet kuumassa grillissä noin 3 minuuttia per puoli, kunnes kauniin värisiä ja mehevän kypsiä.
-
Tarjoa grillatun kanapojan kanssa grillattuja vihanneksia, kuten maissia ja terttutomaatteja.