Grillattu valkosipulimajoneesi ja kananpojan grillikombo

Grillattu valkosipulimajoneesi ja kananpojan grillikombo

Kokonaisaika: 30 min
Kypsennysaika: 20 min
Työaika: 10 min
Helppo
  • Grilliin

    Grilliin

Valmistusohje

Gremolata

  • Hienonna lehtipersilja sekä valkosipulinkynnet hienoksi. Siirrä kulhoon. 

  • Lisää mukaan hienoksi raastettu sitruunan kuori sekä mehu. 

  • Sekoita mukaan oliiviöljy ja mausta suolalla maun mukaan.  

Grillattu valkosipulimajoneesi

  • Grillaa kokonainen valkosipuli kuorineen keskilämmöllä noin 30 minuuttia välillä käännellen. Valkosipulin pinta saa ottaa ihan reilusti tummaa väriä, eikä siitä pidä huolestua.

  • Jäähdytä valkosipuli jääkaapissa. 

  • Leikkaa jäähtynyt valkosipuli vaakatasossa halki ja purista kynnet majoneesin joukkoon.

  • Lisää mukaan sitruunamehu ja mausta suolalla. Surauta sauvasekoittimella sileäksi.

Kananpojan grillaus:

  • Aloita grillaaminen paistileikkeistä. Grillaa paistileikkeitä aluksi todella kuumalla grillillä noin5 minuuttia välillä käännellen. Siirrä paistileikkeet epäsuoralle lämmölle kypsymään vielä 10 minuutiksi. Kääntele välillä. 

Kananpojan grillaus

  • Grillaa sisäfileet kuumassa grillissä noin 3 minuuttia per puoli, kunnes kauniin värisiä ja mehevän kypsiä. 

  • Tarjoa grillatun kanapojan kanssa grillattuja vihanneksia, kuten maissia ja terttutomaatteja. 

Kokeile reseptejä