Jogurttimarinoitu kalkkunan filee ja Provencen uunikasviksia
Kokonaisaika: 105 min
Kypsennysaika: 90 min
Työaika: 15 min
Valmistusohje
- Ota kalkkunan filee pakkauksesta ja hiero suola kauttaaltaan fileen pintaan. Rouhi pinnalle myös hieman mustapippuria.
- Sekoita jogurtin joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet, kuivatut yrtit ja paprikajauhe.
- Laita jogurttiseos muovipussiin ja sujauta filee jogurtin joukkoon. Kääntele siten, että filee on kauttaaltaan jogurtin peitossa. Marinoi kalkkunaa 5-6 tuntia tai yön yli.
- Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä.
- Pyyhi jogurtti pois pinnalta. Laita fileeseen lihalämpömittari ja kypsennä sitä 150 asteisessa uunissa noin 1 ½ tuntia, kunnes sisälämpötila on 72 astetta.
- Pese Rosamunda-perunat hyvin ja leikkaa ne lohkoiksi. Laita lohkot laakeaan uunivuokaan ja valuta niiden päälle oliiviöljyä. Sekoita perunoiden joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet, suola, mustapippuria ja rosmariinia.
- Kypsennä ruokaa 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Kuori ja lohko punasipulit. Paloittele myös jumboherkkusienet ja tomaatit.
- Lisää ainekset perunoiden joukkoon ja valuta sekaan tarvittaessa vielä hieman öljyä. Jatka kasvisten kypsentämistä uunissa välillä varovasti sekoitellen, kunnes perunat ovat kypsiä.
- Sekoita jogurttikastikkeen ainekset sekaisin.
- Tarjoa valmis kastike viipaloidun kalkkunan fileen ja Provencen uunijuuresten kanssa.