Jogurttimarinoitu kalkkunan filee ja Provencen uunikasviksia

Jogurttimarinoitu kalkkunan filee ja Provencen uunikasviksia

Kokonaisaika: 105 min
Kypsennysaika: 90 min
Työaika: 15 min
  • Uuniin

    Uuniin

Valmistusohje

  • Ota kalkkunan filee pakkauksesta ja hiero suola kauttaaltaan fileen pintaan. Rouhi pinnalle myös hieman mustapippuria.
  • Sekoita jogurtin joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet, kuivatut yrtit ja paprikajauhe.
  • Laita jogurttiseos muovipussiin ja sujauta filee jogurtin joukkoon. Kääntele siten, että filee on kauttaaltaan jogurtin peitossa. Marinoi kalkkunaa 5-6 tuntia tai yön yli.
  • Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä.
  • Pyyhi jogurtti pois pinnalta. Laita fileeseen lihalämpömittari ja kypsennä sitä 150 asteisessa uunissa noin 1 ½ tuntia, kunnes sisälämpötila on 72 astetta.
  • Pese Rosamunda-perunat hyvin ja leikkaa ne lohkoiksi. Laita lohkot laakeaan uunivuokaan ja valuta niiden päälle oliiviöljyä. Sekoita perunoiden joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet, suola, mustapippuria ja rosmariinia.
  • Kypsennä ruokaa 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  • Kuori ja lohko punasipulit. Paloittele myös jumboherkkusienet ja tomaatit.
  • Lisää ainekset perunoiden joukkoon ja valuta sekaan tarvittaessa vielä hieman öljyä. Jatka kasvisten kypsentämistä uunissa välillä varovasti sekoitellen, kunnes perunat ovat kypsiä.
  • Sekoita jogurttikastikkeen ainekset sekaisin.
  • Tarjoa valmis kastike viipaloidun kalkkunan fileen ja Provencen uunijuuresten kanssa.

Tällä tuotteella onnistut

Kokeile reseptejä