Jouluinen kananpoika ja glögikastiketta
Kokonaisaika: 120 min
Kypsennysaika: 90 min
Työaika: 30 min
Valmistusohje
- Poista Kananpoika pakkauksesta ja huuhtele. Kuivaa talouspaperilla taputellen.
- Sekoita laimentamaton glögi, piparkakkumauste ja soijakastike keskenään ja levitä marinadi kanan pintaan kauttaaltaan pullasudilla. Laita jääkaappiin marinoitumaan mielellään muutamaksi tunniksi.
- Ota kananpoika huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
- Laita kana uunivuokaan ja paista 175-asteisessa uunivuoassa noin 1 ½ tuntia. Laita päälle folio, mikäli pinta saa liikaa väriä.
- Valmista seuraksi mausteinen kastike. Mittaa kasariin laimentamatonta glögiä, vettä, soijakastiketta ja tuoretta, hienonnettua inkivääriä. Laita joukkoon myös maissitärkkelys.
- Anna kiehua hiljalleen sekoitellen, kunnes kastike sakenee.