Kana-valkosipulikeitto
Kokonaisaika: 25 min
Kypsennysaika: 15 min
Työaika: 10 min
Valmistusohje
- Kuumenna öljy kattilassa ja lisää valkosipuleista irrotetut kynnet kuorineen. Anna kynsien kypsyä öljyssä 15 minuuttia, kunnes ne ovat vaaleanruskeita ja pehmeitä. Varo polttamasta! Nostele kypsät kynnet kattilasta lautaselle jäähtymään.
- Purista hieman jäähtyneistä kynsistä tahnamainen valkosipuli ulos (kuoria ei tarvita).
- Hienonna chorizo ja paista palaset samassa kattilassa rapeiksi. Lisää loppuvaiheessa sekaan myös kanasuikaleet ja anna niiden ruskistua.
- Lisää joukkoon timjaminoksista revityt lehdet, valkosipulitahna ja paprikajauhe. Sekoittele hetki ja kaada joukkoon kanaliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista suolan riittävyys.
- Annostele kiehuva keitto lämmitettyihin kulhoihin, riko jokaiseen kulhoon yksi kananmuna ja anna kananmunan hyytyä hetki. Riko paahdettua ciabattaa keiton joukkoon ja tarjoile.