Kanajauhelihapizza
Kokonaisaika: 50 min
Kypsennysaika: 20 min
Työaika: 30 min
Valmistusohje
Pohja
- Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon hiiva, sokeri ja suola.
- Sekoita vähitellen joukkoon vehnäjauhoja, kunnes taikinaa on helppo vaivata. Lisää loppuvaiheessa oliiviöljy. Anna taikinan kohota ja levätä n.1 h.
Kastike
- Laita kaikki ainekset kattilaan ja anna kiehua hiljalleen vähintään 30 min. Sekoita tasaiseksi sauva- tai tehosekoittimella.
Täyte
- Ruskista kanajauheliha pannulla reilun ruskeaksi ja lisää joukkoon sipulikuutiot. Anna sipulin pehmetä hieman ja mausta seos suolalla, mustapippurilla ja Tabascolla.
- Kaulitse pohja ohueksi ja siirrä se leivinpaperin päälle. Levitä tomaattikastiketta ohuelti pohjan päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste. Lisää pinnalle seuraavaksi kanajauheliha-sipuliseos, viipaloidut kirsikkatomaatit sekä pieniksi paloiksi revitty mozzarella.
- Paista 250-asteisessa tai kuumemmassa uunissa 5-8 minuuttia, kunnes pohja on rapea.
- Lisää valmiin pizzan pinnalle vielä reilusti rucolaa.