Kananpoika confit ja bucatini-pastaa
Kokonaisaika: 470 min
Kypsennysaika: 450 min
Työaika: 20 min
Valmistusohje
- Levitä koipireidet laakeaan astiaan ja ripottele päälle merisuola. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin tekeytymään kuudeksi tunniksi.
- Tämän jälkeen pyyhkäise ylimääräinen suola pois koipireisien pinnalta ja laita ne kattilaan tai pataan. Lisää päälle öljy, ankanrasva sekä timjamin oksat.
- Hauduta 150-asteisessa uunissa noin 3 tuntia, kunnes koipireidet ovat erittäin mureita. Nosta koipireidet pois öljystä ja valuta huolellisesti. Kun koipireidet ovat jäähtyneet revi ne käsin pieniksi suikaleiksi.
- Valmista pasta. Keitä pasta suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Freesaa tällä välin salotti- ja valkosipulit oliiviöljyssä niin, että ne alkavat pehmetä.
- Lisää pannulle chilihiutaleet ja jatka hetki freesausta.
- Lisää pannulle valkoviini ja anna kiehua noin puoleen. Kaada joukkoon kanaliemi ja kiehauta hetki kasaan. Lisää pannulle valutettu keitetty pasta ja pecorino. Anna hetki hautua, että kastike paksunee hieman.
- Sekoita joukkoon revitty koipireisi-confit ja hienonnettu basilika.