Kananpoika confit ja hasselbackan perunaa
Kokonaisaika: 240 min
Kypsennysaika: 220 min
Työaika: 20 min
Valmistusohje
- Levitä koipireidet laakeaan astiaan ja hiero pintaan merisuola. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin tekeytymään kuudeksi tunniksi.
- Tämän jälkeen pyyhkäise ylimääräinen suola pois koipireisien pinnalta ja laita ne kattilaan tai pataan. Lisää päälle öljy, ankanrasva, veitsen lappeella murskatut valkosipulit ja timjamin oksat. Hauduta 150-asteisessa uunissa noin 3 tuntia, kunnes koipireidet ovat erittäin mureita. Nosta koipireidet pois öljystä, valuta huolellisesti ja jäähdytä.
- Viillota perunat niin, että viilto ei mene pohjaan saakka vaan jättää perunan eräänlaiseksi haitariksi. Hyvä apukonsti tähän on asettaa pottu kahden puulusikan tai lastan väliin ja leikata viillot. Tällöin veitsi ei mene leikkuulautaan asti vaan lusikat estävät pohjaan menon.
- Pyörittele viillotetut perunat oliiviöljyssä ja mausta suolalla silputulla timjamilla sekä rouhitulla mustapippurilla. Aseta perunat viillot ylöspäin uunipellille ja ripottele pinnalle vielä lopuksi korppujauhoja.
- Paista 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia perunan koosta riippuen, kunnes ne saavat kauniin värin ja ovat kypsiä.
- Paista jäähdytetyt koipireidet voi-oliiviöljyssä kauniin kullanruskeiksi ja kuumiksi. Tarjoa hasselbackan perunoiden kera.