

Kananpoika confit ja maalaissalaattia
Kokonaisaika: 540 min
Kypsennysaika: 520 min
Työaika: 20 min
4 Annokset
Huomioithan, että annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Annosmäärän muuttamisessa tulee huomioida mm. paistoajan pituus. Huomioithan myös, että reseptin ohjeteksti ei muutu annosmäärää muutettaessa. Tarvittaessa voit kääntyä Kuluttajapalvelumme puoleen, niin autamme sinua mielellämme onnistumaan!
Ainekset
1 pkt | Kariniemen Kananpojan Koipireisi maustamaton n. 1,1 kg |
1 l | rypsiöljyä/ankanrasvaa |
1 ruukku | timjamia |
6 kpl | valkosipulin kynttä |
2 rkl | karkeaa merisuolaa |
200 g | erilaisia salaatteja (esim. lollo rosso, sydän- ja friseesalaatti) |
3 kpl | kananmunaa keitettynä tai uppomunana |
2 kpl | tomaattia lohkoina |
0.5 kpl | kurkku viipaloituna |
1 dl | tryffelimajoneesia |
0.5 dl | parmesaanilastuja |
Valmistusohje
- Levitä koipireidet laakeaan astiaan ja hiero pintaan merisuola. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin tekeytymään kuudeksi tunniksi.
- Tämän jälkeen pyyhkäise ylimääräinen suola pois koipireisien pinnalta ja laita ne kattilaan tai pataan. Lisää päälle öljy, ankanrasva, veitsen lappeella murskatut valkosipulit ja timjamin oksat.
- Hauduta 150-asteisessa uunissa noin 3 tuntia, kunnes koipireidet ovat mureita. Nosta koipireidet pois öljystä, valuta huolellisesti ja jäähdytä.
- Kokoa salaatti salaatti-mixistä, tomaateista, kurkusta, uppomunista ja parmesaanilastuista.
- Paista confatut koipireidet 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia ja tarjoa salaatin sekä tryffelimajoneesin kera.
Kommentoi