Kananpojan cordon bleu-pyörykät
Kokonaisaika: 35 min
Kypsennysaika: 20 min
Työaika: 15 min
Valmistusohje
- Sekoita cheddarkastikkeen ainekset keskenään ja laita kastike jääkaappiin maustumaan.
- Silppua leikkeleet kynnenkokoisiksi paloiksi. Yhdistä kanajauheliha, leikkelesilppu, pankojauhot, parmesaani, kananmuna, maito ja mausteet keskenään. Sekoita huolellisesti ja anna seoksen turvota 10 minuuttia.
- Mittaa pankojauhot yhdelle lautaselle, vehnäjauhot toiselle ja kananmunat kolmannelle. Vatkaa munien rakenne rikki.
- Pyörittele pyörykkämassasta noin kahden teelusikallisen kokoisia palleroita. Pyörittele pallerot vehnäjauhoissa, sitten kananmunamassassa ja lopuksi pankojauhoissa.
- Kuumenna öljy rasvakeittimessä tai kattilassa (huomioi paloturvallisuus) 175-asteiseksi. Frittaa pyöryköitä pienissä erissä kauniin kullanruskeiksi ja kypsiksi noin 4 minuuttia.
- Laita fritatut pallerot talouspaperin päälle kuivahtamaan paiston jälkeen. Tarjoa cheddardipin kera.