Kananpojan jättipihvi, rapeaksi paahdetut valkosipuliperunat ja romescoa
Kokonaisaika: 45 min
Kypsennysaika: 35 min
Työaika: 10 min
Valmistusohje
- Halkaise paprikat ja poista siemenet. Puolita tomaatit ja kuori valkosipulit. Laita paprikat, tomaatit, chilit, pähkinät ja valkosipulit uunipellille. Pirskottele päälle hieman oliiviöljyä.
- Paahda 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset saavat paahteisen värin ja ovat pehmeitä. Kippaa paahdetut kasvikset kattilaan. Lisää mukaan oliiviöljy, tomaattipyree sekä siiderietikka ja hauduta miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia.
- Soseuta romesco sauvasekoittimella sileäksi ja mausta suolalla sekä rouhitulla mustapippurilla.
- Puolita perunat ja viipaloi valkosipulinkynnet. Sekoita perunat, valkosipulit, oliiviöljy, suola ja rouhittu mustapippuri kulhossa.
- Kuumenna uuni 200-asteiseksi ja paahda perunoita uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes perunat ovat kauniisti paahtuneita ja kypsiä.
- Paista pihvit kypsäksi paistinpannulla tilkassa öljyä 5-10 minuuttia kummaltakin puolen tai paista ne uunissa 220-250°C:ssa n. 10-15 minuuttia.