Karibialaista kananpoikaa ja sahramirisottoa
Kokonaisaika: 45 min
Kypsennysaika: 40 min
Työaika: 5 min
Valmistusohje
- Hiero oliiviöljy ja mausteseos paistileikkeiden pintaan ja anna maustua tunnin ajan. Grillaa tai paista paistileikkeitä noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat mehevän kypsiä. Anna vetäytyä ennen tarjoilua.
Sahramirisotto
- Kuullota sipuleita oliiviöljyssä, kunnes ne alkavat pehmetä. Lisää mukaan risottoriisi ja jatka kuullottamista pari minuuttia.
- Kaada mukaan valkoviini ja sekoittele, kunnes lähes kaikki viini on imeytynyt.
- Ala lisäämään kanalientä joukkoon desi kerrallaan. Anna edellisen liemen aina imeytyä lähes kokonaan ennen seuraavan desin lisäämistä. Jatka tätä, kunnes riisi on lähes kypsää.
- Ota kattila pois liedeltä ja lisää mukaan raastettu parmesaani, sahrami, voi ja sitruunamehu. Mausta suolalla ja sekoita huolellisesti. Risotto saa olla aina riisipuuromaisen löysää.
Persilja-chiliöljy
- Laita kaikki ainekset kulhoon ja ”poraa” sauvasekoittajalla sileäksi. Anna maustua puolisen tuntia.