Kariniemen emännän kaalilaatikko
Kokonaisaika: 110 min
Kypsennysaika: 90 min
Työaika: 20 min
Valmistusohje
- Leikkaa kuoritut porkkanat viipaleiksi, suikaloi sipulit ja kaali. Ruskista kanajauheliha pannulla tilkassa rypsiöljyä ja siirrä pois pannulta.
- Kuullota pannulla kaalit, sipulit ja porkkanat pienen öljytilkan kera.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään voideltuun uunivuokaan tai pataan. Kaada päälle vettä sen verran, että noin 1/3 seoksesta peittyy. Hauduta 175 °C uunissa noin puolitoista tuntia välillä sekoitellen.
- Kypsennyksen loppuvaiheessa voit peittää vuoan foliolla, jos ruoka tuntuu saavan liikaa väriä.
- Kaalilaatikon lisukkeeksi sopii hyvin keitetyt perunat tai riisi, vaikka se maistuu jo ihan sellaisenaankin.