Kermainen kanakeitto
Kokonaisaika: 80 min
Kypsennysaika: 60 min
Työaika: 20 min
Valmistusohje
- Ruskista koipireidet kauttaaltaan padassa tai korkeareunaisessa kasarissa.
- Kaada joukkoon valkoviini ja anna kiehua hetki. Lisää joukkoon paloitellut kasvikset sekä yrtit ja mausteet. Kaada päälle 2 litraa vettä ja anna hautua kannen alla n. 45 minuuttia.
- Poista laakerinlehdet ja timjaminoksat ja anna keitoksen jäähtyä puolisen tuntia.
- Nosta kanat liemestä ja revi liha säikeiksi. Lisää noin 2/3 lihasta takaisin liemen joukkoon ja soseuta keitto samettiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Kaada seos takaisin kasariin.
- Sekoita vehnäjauhot ja kerma tasaiseksi liemeksi (ohenna tarvittaessa vesitilkalla) ja lisää keiton joukkoon koko ajan sekoittaen.
- Anna kiehua hiljalleen n. 10 minuuttia ja tarkista vielä suolan määrä. Kaada kuuma keitto kulhoihin ja annostele loput kananlihasta kulhoihin keiton päälle.