Kurpitsakanaa ja karpalohilloketta
Kokonaisaika: 90 min
Kypsennysaika: 60 min
Työaika: 30 min
Valmistusohje
- Sekoita kaneli, suola ja pippuri keskenään ja hiero maustesekoitus oliiviöljyllä voidellun broilerin pintaan.
- Sido kanankoivet yhteen paistinarulla. Viipaloi appelsiini ja laita appelsiiniviipaleita koipien ja siipien väliin.
- Laita broileri uunivuokaan ja puserra lopuista appelsiineista mehua sen päälle. Paista broileria 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
- Puolita ja kuori kurpitsa, koverra siemenet ja viipaloi kurpitsa. Pyörittele kurpitsaviipaleet oliiviöljyssä ja laita viipaleet broilerin kanssa samaan uunivuokaan.
- Jatka paistamista vielä 45 minuuttia.
- Huuhtele viinirypäleet ja kierittele karpalot sokerissa. Lisää rypäleet ja karpalot uunivuokaan 10 minuuttia ennen paistoajan päättymistä.
- Raasta appelsiinin kuori ja purista appelsiinien mehu kattilaan. Lisää karpalot ja sokeri.
- Keitä aineksia noin 10 minuuttia, kunnes seos sakenee.
- Mausta hilloketta halutessasi mustapippurilla ja lisää tarvittaessa sokeria. Tarjoa valmis karpalohilloke broilerin ja uunikurpitsan kera.