Lähi-idän hunajainen appelsiini-aprikoosikana

Lähi-idän hunajainen appelsiini-aprikoosikana

Kokonaisaika: 30 min
Kypsennysaika: 20 min
Työaika: 10 min
  • Liedelle

    Liedelle

Valmistusohje

  • Aloita ensin couscousin valmistaminen. Kiehauta vesi ja ruokalusikallinen kanafondia. Nosta liedeltä ja lisää kattilaan couscousryynit, limen kuori ja mehu sekä korinttirusinat. Mausta mustapippurilla ja anna tekeytyä 15 minuutin ajan kannellisessa astiassa. Tarkista suola ennen tarjoilua.
  • Paista kanafileet öljyssä ja mausta ne kevyesti suolalla ja pippurilla. Siirrä syrjään.
  • Liota aprikoosit. Hienonna sipuli, valkosipulin kynsi, chili ja inkivääri ja paista ne öljyssä miedolla lämmöllä noin parin minuutin ajan.
  • Hiero fenkolinsiemeniä morttelissa murskaa lusikalla lautasta vasten. Lisää yhdessä muiden mausteiden kanssa pannulle, sekoittele minuutin ajan.
  • Kaada mukaan hunaja, vesi, liotetut aprikoosit sekä appelsiinin mehu ja raastettu kuori. Lisää kanasuikaleet ja anna hautua vielä noin viiden minuutin ajan, kunnes kastike on saostunut.
  • Paahda pannulla mantelilastut ja seesamin siemenet. Pilko korianteri ja persilja pieneksi silpuksi.
  • Kaada couscous laakeaan tarjoiluvatiin ja nostele appelsiini-aprikoosikana couscousin päälle. Ripottele päälle mantelilastut, seesaminsiemenet, korianteri ja persilja.