Lehtipihvi ja bataattiranskalaiset
Kokonaisaika: 30 min
Kypsennysaika: 20 min
Työaika: 10 min
Valmistusohje
- Aloita valmistamalla rucolavoi. Hienonna rucola veitsellä hyvin hienoksi silpuksi ja sekoita huolellisesti voin kanssa.
- Valmiin rucolavoin voi joko kääriä leivinpaperiin tai laittaa pursotinpussiin ja pakastaa myöhempää käyttöä varten.
- Pese bataatti huolellisesti ja leikkaa se n. 1 cm leveiksi tikuiksi. Laita bataattitikut suureen kulhoon ja ripottele päälle maizena ja suola. Lisää vielä rypsiöljy ja sekoita hyvin.
- Asettele tikut uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes bataattiranskalaiset ovat ruskistuneet ja pehmenneet. Kääntele ranskalaisia paiston puolivälissä.
- Nuiji Kariniemen minuuttipihvit varovasti kahden leivinpaperin välissä noin puolen sentin paksuisiksi pihveiksi.
- Paista lehtipihvit nopeasti kuumalla pannulla rypsiöljyssä tai voissa, noin 1 miuutti per puoli ja tarjoile bataattiranskalaisten ja rucolavoin kanssa.