Mehevä kanapaisti ja pekoni-melonirisottoa
Kokonaisaika: 30 min
Kypsennysaika: 25 min
Työaika: 5 min
Valmistusohje
- Pyöräytä paistileikkeet öljyssä ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla.
- Laita maustetut leikkeet uunivuokaan ja annan niiden kypsentynä 225 asteisessa uunissa 20 minuuttia. Valmista sillä aikaa risotto.
- Lopuksi lisää vielä lehtipersilja ja aateloi ateria voinokareella.
Pekoni-melonirisotto
- Ruskista pekonisuikaleet rapeiksi melko miedolla lämmöllä. Lisää pannulle sipulikuutiot ja pyörittele niitä pari minuuttia pekonin kanssa.
- Lisää riisi ja jatka pyörittelyä vielä toiset pari minuuttia, jotta riisikin hieman kuullottuu.
- Kaada ainesten joukkoon valkoviini ja anna sen imeytyä riisiin. Sekoittele koko ajan.
- Lisää pannulle kuumaa kanalientä vähitellen ja sekoittele risottoa riisin kypsymisen ajan, eli noin 15-18 minuuttia.
- Riisi on sopivan kypsää siinä vaiheessa, kun se tuntuu vielä hieman napakalta hampaissa.
- Sekoita joukkoon melonikuutiot, parmesanraaste ja mausta vielä mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.