Paahdettua Kananpojan rintaa ja valkosipulinen perunamuusi
Valmistusohje
-
Paahda kastikkeen valkosipuleita kuivalla pannulla, kunnes ne alkaa saamaan pintaan paahteista väriä. Lisää pannulle demi glace sekä dijon ja kiehauta. LIsää mukaan yrtit ja voi. Surauta sileäksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja rouihitulla mustapippurilla.
-
Keitä perunat kypsiksi. Perunoiden kiehuessa, laita kuoritut valkosipulinkynnet pieneen kattilaan voin ja maidon kanssa. Kiehauta ja anna kiehua kevyesti, kunnes valkosipulit jo pehmeitä.
-
Ruskista täytetyt fileet pannulla keskilämmöllä rypsiöljyssä kauniin kullan ruskeiksi. Alenna lämpöä ja jatka kypsentämistä noin 8 minuuttia, kunnes kananpoika on mehevän kypsää.
-
Valuta vesi huolellisesti kypsistä perunoista. Vatkaa perunoiden joukkoon valkosipulimaito. Mausta suolalla.
-
Tarjoa kananpojan rintafileet valkosipulisen perunamuusin ja tumman rakuunakastikkeen kera.