Sitruunakana
Kokonaisaika: 80 min
Kypsennysaika: 60 min
Työaika: 20 min
Valmistusohje
- Leikkaa kananpojan koipireidet kahteen osaan luun kohdalta. Laita palat leivinpaperilla vuorattuun uuniastiaan.
- Raasta yhdestä sitruunasta kuori. Leikkaa sitrunat kahtia ja valuta mehua kaikkialle lihojen päälle. Viskaa puristetut puolikkaat lihojen sekaan. Valuttele päälle vielä oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Hiero broilerin koipilihoja yhteen niin, että kaikki mausteet sekoittuvat paloihin tasaisesti. Levitä uunipellille perunalohkot.
- Paista 180-asteisessa uunissa 60 minuuttia. Ota pois uunista 50 minuutin kohdalla ja lisää pilkottu basilika. Paista vielä 10 minuuttia.
- Koivet ovat valmiita, kun pinta on hyvin ruskistunut. Lisää tilkka vettä, jotta saat koivista valuneet nesteet hyötykäyttöön kastikkeeksi ja ripottele päälle raastettua sitruunan kuorta.
- Koristele basilikalla ja herneenversoilla.
- Tarjoa lisukkeeksi oliiviöljyssä paistettuja perunalohkoja.