Suolakuoressa paistettua kokonaista kananpoikaa ja parmesaanipolentaa
Kokonaisaika: 80 min
Kypsennysaika: 70 min
Työaika: 10 min
Valmistusohje
- Pese sitruuna ja pistele teräväkärkisellä veitsellä siihen reikiä. Aseta sitruuna linnun vatsaonteloon ja sido koivet yhteen paistilangalla. Laita lintu uunin kestävään pataan tiiviisti.
- Sekoita suola ja valkuaiset huolellisesti massaksi. Taputtele suolamassasta mahdollisimman tiivis kuori kanan päälle. Paista 230 asteisessa uunissa 30 minuuttia.
- Laske lämpö 160 asteeseen ja jatka paistamista 40 minuuttia. Ota vuoka pois uunista ja anna vetäytyä 15 minuuttia.
- Kanan kypsyessä valmista polenta. Kiehauta vesi ja kanaliemi kattilassa. Lisää polentasuurimot koko ajan vatkaten. Anna hautua miedolla lämmöllä puolisen tuntia ahkerasti sekoitellen.
- Lisää kerma ja raastettu parmesaani ja jatka hauduttamista vielä kymmenisen minuuttia välillä sekoittaen.
- Riko suolakuori varovasti ja poista lintu padasta. Puhdista kaikki irtosuola linnun pinnasta ja tarjoile parmesaanipolentan kanssa.