Tajinekanaa, karamellisipulia ja päärynöitä

Tajinekanaa, karamellisipulia ja päärynöitä

Kokonaisaika: 50 min
Kypsennysaika: 40 min
Työaika: 10 min
  • Liedelle

    Liedelle

Valmistusohje

  • Leikkaa kananpoika kahdeksaan osaaan. Mausta kanapalat suolalla ja pippurilla. Lämmitä isolla paistinpannulla öljy. Ruskista kanapalat pannulla öljyssä kauttaaltaan ja aseta lautaselle.
  • Kuori salotit. Jätä pannulle hieman rasvaa ja lisää sipulit. Paista sipuleita keskilämmöllä pehmeiksi.
  • Lisää inkivääri ja kaneli. Jatka paistamista pari minuuttia.
  • Kaada pannulle noin 3 dl kiehuvaa vettä. Mausta sahramilla. Laita kanapalat takaisin pannulle, peitä kannella ja kypsennä noin 25 minuuttia. Kääntele paloja kypsennyksen aikana, ja lisää tarvittaessa vettä.
  • Nosta kanapalat pois pannulta ja lisää hunaja. Keitä, kunnes neste on haihtunut melkein kokonaan ja sipulit ovat karamellisoituneet ruskeiksi.
  • Paista samaan aikaan toisella pannulla päärynät voissa pehmeiksi.
  • Laita kanat taas pannulle ja lusikoi sipulit päälle. Anna lämmetä ja aseta paistetut päärynät päälle.
  • Ripottele päälle seesaminsiemeniä ja tarjoa helmicouscousin kera.

Helmicouscous

  • Laita couscoushelmet ja liemikuutio kiehuvaan veteen ja sekoita. Nosta liedeltä pois. Anna hautua kypsäksi 10 minuuttia. Lisää ruohosipulia.