Ultimaattinen kana-pekonileipä
Valmistusohje
-
Paista kananpojan sisäfileet tilkassa rypsiöljyä kauniin kullanruskeiksi ja kypsiksi noin 3 minuuttia per puoli. Pidä lämpöisinä.
-
Lisää pannulle pekoniviipaleet. Paista kauniin värisiksi ja rapsakoiksi. Pidä lämpöisinä.
-
Lisää pannulle noin 1 rkl rypsiöljyä. Paista leipäviipaleet kauniin värisiksi ja rapsakoiksi molemmin puolin.
-
Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Mausta suolalla ja sekoita huolellisesti. Kuumenna puhdas pannu keskilämmöllä kuumaksi. Lisää pannulle nokare voita. Kun voi on sulanut, lisää pannulle munamassa. Aloita sekoittamaan munamassaa puulastalla tai muovisella nuolijalla. Pidä huoli, että pannu ei pääse liian kuumaksi. Munamassa tulee hyytyä saamatta paistinpannusta väriä ja tarttumatta lainkaan pohjaan. Kun munakokkeli alkaa olemaan omaan makuun sopiva koostumukseltaan, ota pannu pois liedelä ja sekoita mukaan ranskankerma ja kirveli/yrttien versot.
-
Kokoa paahdetuille leiville munakokkelia, pekonia ja kananpojan sisäfileet. Rouhi päälle mustapippuria ja nauti.