Vietnamilaiset kanarullat

Vietnamilaiset kanarullat

Kokonaisaika: 45 min
Kypsennysaika: 30 min
Työaika: 15 min
  • Liedelle

    Liedelle

Valmistusohje

  • Sekoita kulhossa seesamiöljy, etikka ja raastettu inkivääri.
  • Ruskista fileesuikaleet pannulla tilkassa öljyä. Kaada suikaleet marinadin joukkoon ja sekoita hyvin.
  • Pese ja kuori porkkana, leikkaa se kahtia ja suikaloi mahdollisimman ohuiksi tikuiksi (helpointa on käyttää apuna mandoliinia). Pese kurkku ja suikaloi se samalla tavalla ohuiksi tikuiksi.
  • Aseta valmiiksi lähellesi broileri, porkkana, kurkku, idut, maapähkinät, minttu, lime ja suola.
  • Aloita rullien kääriminen. Yksitellen dippaa riisipaperi vesiastiaan noin 20 sekunniksi, kunnes paperi on kokonaan pehmeä ja limainen.
  • Nosta varovasti riisipaperi kostean pyyhkeen päälle ja suorista, niin ettei siihen jää ryppyjä. Aseta muutama mintunlehti, muutama fileesuikale, porkkanaa, kurkkua, hiukan pähkinöitä ja ituja ainoastaan keskelle riisipaperia. Älä täytä rullaa liikaa.
  • Ripottele hiukan merisuolaa ja rullaa sitten kiinni.
  • Käännä riisipaperin alareuna täytteiden päälle. Käännä riisipaperin reunat kohti keskustaa ja rullaa. Rullasta kannattaa tehdä melko tiukka, että se pysyy hyvin kasassa dippaillessa.
  • Valmista loput rullat ja nauti ne dipin kanssa.

Dippi

  • Sekoita kaikki aineet keskenään.

Kokeile reseptejä