Yrtti-valkosipulivoilla täytettyä kananpoikaa
Kokonaisaika: 45 min
Kypsennysaika: 30 min
Työaika: 15 min
Valmistusohje
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Hienonna lehtipersilja ja raasta valkosipulinkynnet kulhoon. Sekoita persilja-valkosipulisilppu huoneenlämpöisen voin kanssa, kunnes seos on tasainen ja voi notkistuu. Mausta vielä rouhitulla mustapippurilla ja ripauksella sormisuolaa.
- Kuivaa kananpojan perhosleikkeet talouspaperilla molemmin puolin ja asettele leikkuulaudalle. Levitä maustevoita ohuelti leikkeiden pintaan. Säästä loput maustevoista myöhempään käyttöön. Kääri leikkeet pituussuunnassa tiukalle rullalle. Kääri jokainen rulla vielä kahden serranokinkkuviipaleen sisään, ja varmista kiinnitys hammastikulla.
- Hienonna anjovis karkeasti veitsellä ja ripottele vuokaan paahdettujen kaalien päälle. Ripottele myös marinoitu sipuli kaalien päälle. Hienonna ruohosipuli veitsellä hienoksi ja ripottele kaalien päälle.
Paahdettu ruusukaali
- Leikkaa ruusukaalit puoliksi kulhoon. Sulata maustevoi kattilassa ja kaada se leikattujen ruusukaalien päälle. Mausta rouhitulla mustapippurilla ja sekoita. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja siirrä maustetut ruusukaalit vuokaan.
- Nosta kanarullat ruusukaalien päälle. Kypsennä vuokaa uunissa, kunnes leikkeen sisälämpö saavuttaa 72 astetta ja kaalit ovat kauniin paahtuneita.
Marinoitu punasipuli
- Kuori punasipuli ja hienonna veitsellä pieniksi kuutioiksi. Lisää kattilaan etikka, sokeri, vesi ja sipulikuutiot. Kiehauta seos ja anna jäähtyä jääkaapissa. Siivilöi neste pois.
Sienikerma
- Hienonna salottisipulit ja sienet veitsellä. Lämmitä paistinpannu ja paista sipulit ja sienet keskilämmöllä nokareessa voita kullanruskeiksi. Lisää pannulle valkoviini ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Keitä viini kasaan, kunnes jäljellä on noin puolet ja lisää kanaliemi ja kerma. Keitä keskilämmöllä, kunnes nesteestä neljäsosa on haihtunut. Mausta kastike soijalla, rouhitulla mustapippurilla ja suolalla. Tarjoile.